Scootmobiel Buitenbanden

Filters
18 ProductenPagina 1 van 1

Scootmobiel buitenbanden

U bent net op weg naar de supermarkt en merkt dat uw scootmobiel niet lekker rijdt, uw band is lek of versleten. Niets is vervelender dan met uw scootmobiel een lekke band te krijgen. Zeker wanneer u afhankelijk bent van uw scootmobiel wilt u natuurlijk niet lang wachten op nieuwe scootmobiel buitenbanden.

Wij van Scootplaza bieden u op onze website en in de showroom diverse scootmobiel buitenbanden aan. Scootmobiel buitenbanden zijn er in verschillende maten. Het is dan ook belangrijk dat u de juiste buitenbanden kiest die goed bij u, maar zeker ook bij u scootmobiel, passen.

Waarom zijn scootmobiel buitenbanden belangrijk?

De buitenbanden van uw scootmobiel zijn allereerst belangrijk om te voorkomen dat u een lekke band krijgt. Daarnaast zijn buitenbanden belangrijk om goede grip te krijgen op het oppervlak. Wanneer het profiel weg is zal u veel minder goede grip hebben en meer last hebben van oneffenheden in het wegdek.

Verschillende soorten scootmobiel buitenbanden

Scootmobiel buitenbanden zijn onder te verdelen in 2 hoofdcategorieën, namelijk luchtbanden en massieve banden. Voor welke soort banden u kiest hangt af van een aantal zaken. Hieronder volgt een korte opsomming van de voordelen en nadelen van deze bandensoorten.

Luchtbanden:

Luchtbanden bieden aanzienlijk meer vering dan massieve banden. Hierdoor zult u meer comfort ervaren tijdens een ritje op uw scootmobiel. Daarnaast zorgen luchtbanden voor een goede wegligging en zorgen ze ervoor dat sturen soepeler gaat. Het nadeel van deze soort banden is dat de bandenspanning in de gaten gehouden dient te worden. Op te zachte banden rijden is namelijk zeer vervelend en slecht voor uw scootmobiel.

Massieve banden:

Deze scootmobiel buitenbanden bevatten geen lucht, maar zijn van massief rubber. Deze banden zijn om deze reden niet lek te rijden. Helaas moeten deze banden wel, net als luchtbanden, om de zoveel tijd vervangen worden in verband met het profiel op de band. Een nadeel van deze soort banden is dat ze minder comfort bieden tijdens het rijden.

De juiste maat scootmobiel buitenbanden

De juiste maat buitenband voor uw scootmobiel vindt u aan de zijkant van de band zelf, of in de handleiding. De bandenmaat voor uw scootmobiel staat aangegeven met een bepaalde code (bijv. 3.00x10 of 350-100 of 4.00-5.) Daaronder ziet u vaak een C, R of IS staan met een getal er achter, dit is de code voor het profiel van de band. Wanneer u de buitenband van uw scootmobiel wilt vervangen is het overigens noodzakelijk dat u uw velgen van elkaar haalt. Is dit iets te ingewikkeld voor u? Of wilt u graag hulp van een specialist? Wij helpen u graag bij deze klus. Neemt u gerust contact met ons op voor advies of een afspraak.

Neem contact op met Scootplaza

Weet u al precies welke scootmobiel buitenbanden u nodig heeft dan kunt u deze eenvoudig via deze site bestellen? Ontvangt u graag nog wat extra informatie of persoonlijk advies? Kom dan gerust eens langs in Amersfoort of bel met onze specialisten. Dit kunt u doen via het volgende telefoonnummer: 033-4555444. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via email: [email protected]