Hulpmiddelen

Hulpmiddel nodig? Bekijk hier alle soorten hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig in de dagelijkse handeling? Scootplaza biedt een breed assortiment aan hulpmiddelen die u het leven vergemakkelijken. Misschien heeft u net dat ene beetje hulp nodig, maar wilt u niet direct gebonden zijn aan een begeleider of verzorger. Dan kunt u bij ons terecht voor hulpmiddelen op toilet en badkamer, voor meer comfort, voor een betere mobiliteit en veiliger wonen. Hieronder vindt u een korte uitleg van de hulpmiddelen die wij verkopen per categorie.

1. Hulpmiddelen voor douche en toilet

Wanneer u wat minder goed ter been bent, is een slippartij in de badkamer zo gemaakt. Om brokken te voorkomen zijn er handige hulpmiddelen voor douche en toilet.

Douchestoelen en badzitje

Voor in de badkamer hebben wij diverse waterbestendige douchestoelen (opvouwbaar en niet-opvouwbaar), douchekrukken en badzitjes. Hiermee kunt u veilig zittend douchen, zonder het risico dat u onderuit gaat. Met het badzitje kunt u veilig zittend in bad douchen.

Wandbeugel en badgreep

Voor extra steun en veiligheid kunt u de wandbeugel of badgrepen gebruiken. Deze plaatst u naast het toilet of bad, waaraan u extra steun en grip heeft bij het neerkomen of omhoogkomen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Met schroeven of met zuignappen.

2. Loophulpmiddelen

U wordt wat ouder of aan het revalideren en kunt zich wat moeilijker verplaatsen. Dan bieden loophulpmiddelen uitkomst. Zij ondersteunen u tijdens het lopen of wandelen en geven u misschien net dat beetje veiligheid wat u nodig hebt. Scootplaza heeft:

  • elleboogkrukken
  • loopstokken
  • wandelstokken (met en zonder zitje)
  • kinderkrukken

3. Drempelhulp

Superonhandig, die drempels als u een rollator, rolstoel of scootmobiel heeft. Het kunnen dan behoorlijke obstakels zijn. Met een drempelhulp rijdt of stapt u gemakkelijk over de drempel heen. Drempelplaten legt u voor en na de drempel, waardoor u moeiteloos over de drempel rijdt. Handig voor in huis, garage of schuur.

4. Hulpmiddelen voor een betere gezondheid

Fietstrainer

In deze categorie hebben wij een aantal aardige hulpmiddelen. Fit blijven of bezig met revalideren? Denkt u dan eens aan een fietstrainer. U kunt zittend vanuit uw favoriete stoel beenoefeningen doen. U traint hiermee uw benen en onderlichaam.

Bloeddrukmeter

Schommelt uw bloeddruk nog wel eens? Scootplaza heeft een volautomatische bovenarm bloeddrukmeter. Op de duidelijke LCD-display geeft de meter u een waarschuwing bij eventuele hartritmestoornissen. Geen poespas en zeer gemakkelijk te bedienen met één knop.

5. Hulpmiddelen bij leven en wonen

Er zijn verschillende hulpmiddelen om het leven en wonen u gemakkelijker te maken.

Verstelbare rugsteun

Ligt u veel op bed, maar wilt u wel lekker comfortabel een boek kunnen lezen? In onze categorie Leven en Wonen bieden wij een verstelbare rugsteun met zacht hoofdkussen. In vijf zitposities te verstellen, van 35 tot 90 graden. U zet hem in uw rug op de gewenste hoogte en klapt hem in wanneer u hem niet gebruikt.

Bedbeugel

In en uit bed stappen kan pijnlijk of vermoeiend zijn. Denkt u dan eens aan een bedbeugel. Deze bevestigt u onder het matras aan de kant waar u het bed in- en uitstapt. Op die manier krijgt u net dat beetje steun wat u nodig hebt bij deze fysiek inspannende handeling.

6. Sta-op fauteuils

Met een sta-op fauteuil kunt u gemakkelijk opstaan en optimaal genieten van de beste comfort. Met een druk op de knop komt de zitting van de stoel omhoog waardoor u er gemakkelijk uit kunt stappen. We hebben zelfs een stoel, de Bianca, waarbij de zitting kan kantelen. Ideaal als u rug- of drukklachten heeft.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »