Hulpmiddelen nodig? Bekijk ons assortiment hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig in uw dagelijkse handeling? Scootplaza biedt een breed assortiment aan hulpmiddelen die u het leven vergemakkelijken. Misschien heeft u net dat ene beetje hulp nodig, maar wilt u niet direct gebonden zijn aan een begeleider of verzorger. Dan kunt u bij ons terecht voor hulpmiddelen die ondersteuning bieden bij uiteenlopende dagelijkse handelingen. Of u deze nu voor toilet en badkamer, voor meer comfort, of voor een betere mobiliteit en veiliger wonen wilt gebruiken. Op deze pagina vindt u een korte beschrijving van de hulpmiddelen die wij verkopen per categorie.

Hulpmiddelen voor in de badkamer

Als u ervaart dat u wat minder goed ter been bent, dan is een bezoekje aan de badkamer al gauw een stuk spannender dan noodzakelijk. Op een natte vloer is een slippertje al snel gemaakt en kan dit nare gevolgen met zich mee brengen. Om brokken te voorkomen, beschikken wij over een grote verscheidenheid aan ondersteunende middelen voor de veiligheid in uw badkamer. Variërende in eigenschappen om u te kunnen helpen in uw badkamer of op het toilet. Welk product voor u het best in aanmerking komt is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Onze badkamer hulpmiddelen variëren van speciale douchekrukken en douchestoelen, tot toiletverhogers en po stoelen.

Ondersteuning tijdens het lopen

Hulpmiddelen voor bij het lopen variëren van stokken, krukken, looprekken met vaste poten tot bijvoorbeeld rollators met vier wielen. Er is vandaag de dag een grote verscheidenheid aan loophulpmiddelen verkrijgbaar, met een verscheidenheid aan eigenschappen die helpen bij uw mobiliteit en zelfstandigheid. Welk hulpmiddel u precies nodig heeft is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

De beste middelen om u te ondersteunen tijdens het lopen, selecteren wij door eerst te kijken waar u deze allemaal bij wilt gebruiken. Vervolgens zullen we samen nagaan hoeveel ondersteuning u daadwerkelijk nodig heeft. Het doel van de hulpmiddelen is er voornamelijk op gericht om u van meer balans te voorzien en om zo kunnen voorkomen dat u valt. Een gevoel van meer veiligheid en vertrouwen krijgen in uw eigen kunnen staat hierbij centraal.

Hulp bij vervelende drempels

Heeft u thuis of wellicht op uw werk last van drempels waarbij u constant geholpen moet worden door een ander om naar binnen of buiten te kunnen komen? Dan zijn drempel hulpmiddelen absoluut geen overbodige luxe om u met uw zelfstandigheid te helpen. Bij Scootplaza bieden wij u een ruim assortiment drempelhulpen aan. Zo zijn er bijvoorbeeld rubberen varianten, maar ook een aluminium drempelhulp behoort tot ons assortiment. Met behulp van een drempelhulp worden drempels tot een hoogte van ongeveer 30 centimeter weer probleemloos toegankelijk voor iedereen.

Het grootste voordeel van hulpmiddelen voor drempels, is de vrijheid die u ermee krijgt. Omdat het voor u al lastig genoeg is om in en rond het huis te bewegen is het extra frustrerend als iets kleins als een drempel een onmogelijke hindernis blijkt. Deze simpele hulpmiddelen geven u deze vrijheid terug. De energie die u bespaart doordat u niet meer moeizaam over de drempel klautert met uw rollator of rolstoel kunt u nu gebruiken voor leukere dingen!

Het verbeteren van de gezondheid

Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen voor het verbeteren van uw gezondheid. Een belangrijke factor voor uw gezondheid, is uw algehele fitheid. Dit is toch iets waarvan mensen vaak onderschatten hoe belangrijk het is om deze te onderhouden. Uitstekende hulpmiddelen hiervoor zijn fietstrainers. Hier kunt u zittend vanuit uw favoriete stoel gebruik van maken en deze fietstrainer is afhankelijk van uw klachten ook een echte aanrader wanneer het gaat om revalideren. Dit product helpt u namelijk om uw onderlichaam te trainen en soepel te houden.

Heeft u last van een schommelde bloedruk? Dan heeft Scootplaza een volautomatische en zeer gebruiksvriendelijke bovenarm bloeddrukmeter. Op het duidelijke LCD-display geeft de meter u een waarschuwing bij eventuele hartritmestoornissen. Geen poespas en zeer gemakkelijk te bedienen door middel van slecht één knop.

Ondersteuning bij leven en wonen

Voor uw standaard leef- en woonomgeving zijn er ook diverse hulpmiddelen om uw dagelijkse handelingen gemakkelijker te maken. Hier kunt u denken aan ondersteuning bij het in of uit bed stappen, het verlaten of plaats nemen in een stoel.

Wanneer u veel in bed ligt, wilt u dit natuurlijk wel zo comfortabel en aangenaam mogelijk kunnen doen. Zo hebben wij diverse verstelbare rugsteunen met zachte hoofdkussens om u te kunnen ondersteunen tijdens dagelijkse momenten zoals bij het lezen van een boek. Deze leven en wonen hulpmiddelen zijn verstelbaar in vijf zitposities, variërende van 35 tot 90 graden. Dit hulpmiddel plaats u eenvoudig in uw rug op de gewenste hoogte en wanneer u deze niet meer gebruikt, klapt u deze eenvoudig in om hem op te bergen.

Met een sta-op fauteuil kunt u gemakkelijk opstaan en optimaal genieten van de beste comfort. Met een druk op de knop komt de zitting van de stoel omhoog waardoor u er gemakkelijk uit kunt stappen. We hebben zelfs een stoel, de Bianca, waarbij de zitting kan kantelen. Ideaal als u rug- of drukklachten heeft.

Persoonlijk advies

Ontvangt u graag nog wat extra informatie of persoonsgebonden advies? Kom dan gerust eens langs bij onze showroom in Amersfoort of bel voor contact met onze specialisten. Dit kunt u doen via het volgende telefoonnummer: 033-4555444. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om via de mail contact met ons op te nemen voor deskundig advies op maat.