Loophulpmiddelen

Filters
5 ProductenPagina 1 van 1

Loophulpmiddelen nodig? Bij Scootplaza bent u aan het juiste adres.

Loophulpmiddelen variëren van looprekken met vaste poten, tot stokken en krukken, tot rollators met vier wielen. Er is vandaag de dag een grote verscheidenheid aan loophulpmiddelen verkrijgbaar, met een verscheidenheid aan eigenschappen die helpen bij uw mobiliteit. Welk hulpmiddel u precies nodig heeft is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Naast scootmobielen, rollators en rolstoelen bieden we bij Scootplaza ook andere loophulpmiddelen aan.

Welke soort loophulpmiddelen heeft u nodig?

Een geschikt loophulpmiddel wordt geselecteerd op basis van de hoeveelheid ondersteuning die u nodig heeft en op hoe u deze gaat gebruiken. De loophulpmiddelen zijn er eigenlijk altijd op gericht om meer balans te verkrijgen en te voorkomen dat u valt.

Waar dienen de loophulpmiddelen precies voor?

Vergroting van de ondersteuningsbasis:

Of u balans kunt houden of niet is voor een groot deel afhankelijk van uw mogelijkheid om uw lichaam in het midden van uw ondersteuningsbasis te houden. De ondersteuningsbasis is het punt waarmee u contact heeft met de vloer. Wanneer dit alleen uw voeten zijn, is deze ondersteuningsbasis zeer klein. U heeft dan namelijk maar twee contactpunten met de vloer. Door gebruik te maken van de juiste loophulpmiddelen kunt u deze ondersteuningsbasis vergroten. Afhankelijk van het hulpmiddel dat u gebruikt krijgt u namelijk één tot vier extra contactpunten. Hierdoor zal uw stabiliteit vergroot worden en zal u minder snel vallen.

Verbetering van de houding:

Wanneer u last krijgt van loopproblemen kan dit nog meer vervelende gevolgen voor u hebben. Door deze loopproblemen kunt u een gebukte loophouding ontwikkelen. Wanneer dit zich ontwikkeld dan gaat u automatisch naar voren leunen, waardoor de balans van uw lichaam te ver naar voren komt te liggen. Het gevolg is dat u een groter risico loopt om voorover te vallen. Onze loophulpmiddelen kunnen u helpen om deze verkeerde houding tegen te gaan.

Bescherming van de gewrichten door een betere gewichtsspreiding:

Eén van de taken van loophulpmiddelen is het overnemen van gewicht. Op deze manier worden de armen en benen wat ontzien. De loophulpmiddelen zorgen ervoor dat het drukkende gewicht wat beter verspreid wordt over het gehele lichaam. Zowel de heupen en knieën zijn twee gebieden van het lichaam die door het gebruik van de juiste loophulpmiddelen wat ontzien worden. Daarnaast zorgt deze betere verdeling van het gewicht ervoor dat u wat verder kunt lopen. Doordat het gewicht minder zwaar op bepaalde plekken drukt, maar geleidelijk is verdeeld over het gehele lichaam wordt u minder snel moe en zult u dus verder kunnen lopen dan voorheen.

Verminderen van het schuifelen en een groter vertrouwen:

Wanneer u minder zeker bent doordat u problemen krijgt met uw balans tijdens het wandelen, kan het voorkomen dat u begint te schuifelen. Dit is ter compensatie van het gebrek aan balans. Het voelt namelijk veiliger om te schuifelen dan te wandelen. Dit schuifelen heeft een aantal nadelen ten opzichte van wandelen. Zo gaat schuifelen een stuk langzamer dan wandelen, hierdoor heeft u langer nodig om afstanden af te leggen. Dit vergroot op zijn beurt weer de vermoeidheid. Daarnaast blijft u sneller haken achter losse tegeltjes of andere oneffenheden in het oppervlak. Dit is natuurlijk hartstikke gevaarlijk. Met behulp van de juiste loophulpmiddelen kunt u eenvoudiger normaal lopen, Hierdoor zult u zich zekerder voelen, waardoor u niet te maken krijgt met de vervelende klachten van schuifelen.

Het aanbod loophulpmiddelen bij Scootplaza

Op deze pagina vindt u ons uitgebreide aanbod aan loophulpmiddelen. Heeft u een product gezien in onze webshop? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bellen op 033-4555444 of stuur een mail. U bent ook welkom in onze showroom in Amersfoort.