Sta-op stoel

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige Sta op Stoel? Bekijk onze modellen

Een sta op stoel is een hele investering, dit doet u natuurlijk niet zomaar. Het is goed om de voor- en nadelen van een sta op stoel af te wegen. Op deze pagina leggen wij in het kort uit waarom een sta op stoel een goede optie voor u zou kunnen zijn.

Wat is een sta op stoel precies?

Een sta op stoel of sta op fauteuil is een stoel die voorzien is van een elektromotor die het eenvoudiger maakt om op te staan. Deze stoel kan namelijk naar voren kantelen. Dit biedt hulp bij zowel het opstaan als het zitten. Ondanks deze functie wordt het comfort die deze soort stoelen biedt niet minder. Zo is het met deze stoel makkelijk om te gaan zitten en om de gehele avond te blijven zitten, zonder dat dit oncomfortabel voelt. Sta op stoelen zijn in verschillende maten en soorten te verkrijgen, er zit dus ongetwijfeld iets voor u bij.

De voordelen van een sta op stoel

Op het internet is veel informatie te verkrijgen over de sta op stoel. Helaas is niet al deze informatie even betrouwbaar. Zo is er veelal online te vinden dat de sta op stoel iemand luier maakt. Dit is echter niet waar. Wanneer u moeite hebt met opstaan dan zal u zich automatisch proberen omhoog te duwen met uw armen. Dit is zeer zwaar voor de armspieren, zeker wanneer u al op leeftijd bent. Op deze manier kunt u snel energie verspillen, die u graag voor andere zaken zou gebruiken. Juist om deze verspilling te voorkomen is de sta op stoel gemaakt. Doordat deze stoel met u mee kantelt wordt het opstaan een stuk eenvoudiger en heeft u hier minder spierkracht voor nodig. Juist doordat het opstaan makkelijker wordt staat u sneller op om iets te ondernemen.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een sta op stoel?

Wanneer u een sta op stoel gaat aanschaffen is het belangrijk dat u let op de volgende punten:

  • De stoel moet voldoende ondersteuning bieden. Wanneer uw lichaam niet de juiste ondersteuning krijgt, dan bestaat de kans dat u gaat hangen of scheef gaat zitten in uw stoel. Dit is niet goed voor uw lichaam. Het is daarom belangrijk om hierop te letten bij de aanschaf.
  • De stoel moet het juiste formaat hebben. Belangrijk hierbij is dat uw voeten op de grond kunnen staan. Wanneer dit niet het geval is kan dit nadelige gevolgen hebben. U kunt hierdoor slapende benen krijgen, of nog erger, kramp. Verder is de zitdiepte van de sta op stoel belangrijk. Dit is eveneens belangrijk in verband met de doorbloeding.
  • De armleuningen van een sta op stoel moeten u niet hinderen tijdens het bewegen. Daarnaast moeten de armleuningen niet te laag staan, u krijgt dan niet de juiste ondersteuning.

De sta op stoelen van Scootplaza

Scootplaza biedt luxe sta op stoelen voor een betaalbare prijs. Bent u benieuwd naar onze modellen en wilt u deze graag eens uittesten? Kom dan gerust langs bij onze showroom in Amersfoort. Ook kunt u altijd bellen of via email om informatie vragen.