Scootmobiel Accu

Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Heeft u een nieuwe scootmobiel accu nodig?

Bent u al enige tijd in het bezit van een scootmobiel en is de accu hiervan niet meer goed? Kom dan naar Scootplaza of bestel online een nieuwe scootmobiel accu! ScootPlaza is de batterij specialist van Nederland. 

Alleen bij ScootPlaza kunt vertrouwen op jarenlange ervaring in het leveren van scootmobielen en accu's. Wij leveren u altijd een hoogwaardige kwaliteit scootmobiel accu. Daarnaast zijn onze accu’s eenvoudig aan te sluiten op uw scootmobiel met de meegeleverde bouten. Heeft u problemen met de montage? Dan kunt u altijd bij ons langskomen. Wij monteren de batterijen dan in uw scootmobiel.

De levensduur van een scootmobiel accu

Hoe lang een scootmobiel accu meegaat hangt af van een aantal factoren. Zo is het van zeer groot belang dat u de accu op de juiste manier oplaadt. Wanneer u dit niet volgens de meegeleverde instructies doet, dan kan dit de levensduur van de scootmobiel accu verkorten. Wanneer u dit wel volgens de instructies doet, dan kan de levensduur juist verlengt worden. Daarnaast is de levensduur van een scootmobiel accu afhankelijk van de scootmobiel die u bezit en welke accu u precies in de scootmobiel heeft aangesloten.

Actieradius van uw scootmobiel

De actieradius van uw scootmobiel, oftewel hoe ver u kunt rijden met een volle accu, verschilt per scootmobiel en per accu. Daarnaast spelen er ook externe factoren mee. Het is hierdoor lastig om een exact antwoord te geven op de vraag hoe ver u precies kunt rijden met een volle scootmobiel accu.

De verschillende soorten scootmobiel accu’s

Scootmobiel accu's worden geleverd in 2 soorten, namelijk een GEL versie en een AGM versie. Beide versies zijn zogenaamde droge accu's die kunnen worden gebruikt in o.a. scootmobielen. Het verschil tussen deze 2 varianten zit hem in de kwaliteit. Een GEL scootmobiel accu maakt gebruik van een ander soort techniek, waardoor de zuurwaarde in de accu lager is. Hierdoor kan deze accu meer ladingen hebben over de complete levensduur. Hierdoor zijn GEL accu’s op de langere termijn voordeliger. Voor de actieradius maakt het niet uit of u AGM of GEL kiest. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het Ah dat de accu levert. Hoe hoger het Ah hoe verder u in principe komt. Verder is het belangrijk om te weten dat bepaalde accu’s passen bij bepaalde scootmobiels. Het is daarom noodzakelijk om bij de aanschaf van een accu op te letten of de accu in uw scootmobiel past. Tot slot is het belangrijk dat u nagaat of uw huidige acculader nog kan worden gebruikt voor de nieuwe accu's.

De garantievoorwaarden van uw scootmobiel accu

Op nieuwe accu’s zit een garantietermijn van zes maanden op fabricage en materiaalfouten. Dit geldt echter alleen als de accu correct onderhouden is. Het niet tijdig opladen van de accu, het opladen via een verkeerde lader, het systematisch onderbreken van de laadcyclus of het niet houden aan de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing zorgen ervoor dat de garantie vervalt. U kunt hierop dan ook geen aanspraak meer maken. 

Verzenden of ophalen

Wij bieden u bij Scootplaza de mogelijkheid om de scootmobiel accu af te halen. Wij kunnen de accu natuurlijk ook naar u verzenden. Deze keuze kunt u zelf maken.