Rolstoelen voor elk budget!

Bent u opzoek naar een rolstoel? Dan bent u bij Scootplaza aan het juiste adres. Wij verkopen rolstoelen in allerlei soorten en maten, en proberen u altijd van vakkundig en passend advies te voorzien. Bent u op zoek naar een specifieke rolstoel? Of wilt u een aantal rolstoelen uitproberen? Scootplaza en het team van vakkundige specialisten staan voor u klaar om samen met u de beste keuze te maken!

Rolstoelen assortiment

Rolstoelen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Op basis van een goede inventarisatie van uw specifieke eisen en wensen valt er vaak al een deel van de stoelen af. Door te kijken naar de dagelijkse bezigheden waar de rolstoel u bij moet gaan ondersteunen, komt u al snel tot een lijst van eigenschappen waar de rolstoel aan moet voldoen. Bent u namelijk vaak onderweg? Dan is bijvoorbeeld een opvouwbare model handig. Wilt u echter een sport beoefenen met uw rolstoel? Dan is het handig als het type stoel heel licht van gewicht is en deze soepel met u mee beweegt.

Bij Scootplaza kunt u terecht voor rolstoelen met verschillende eigenschappen, een aantal van deze eigenschappen zijn als volgt:

Bij Scootplaza verkopen wij zowel nieuwe als gebruikte rolstoelen.

Rolstoel aanschaffen? Hier volgen enkele tips

Rolstoelen aanschaffen omdat mensen niet meer in staat zijn om te lopen, langere of kortere stukken, is natuurlijk geen makkelijke keuze. Toch kan het gebruik van dit hulpmiddel u weer veel vrijheid en onafhankelijk teruggeven. Wij vinden het daarom belangrijk dat mensen rolstoelen vinden die goed bij de persoon zelf past. Eentje waarmee u weer volwaardig kunt deelnemen aan het leven. Geschikte rolstoelen vinden vraagt een gedegen voorbereiding.
Wij zetten een aantal tips en aandachtspunten voor u op een rij:

1. Duwrolstoel of manuele rolstoelen?

Aan een duwrolstoel, ook wel transportrolstoel zitten handvaten aan de achterzijde, waarmee iemand de stoel kan voortduwen. Deze modellen zijn gemakkelijk wendbaar en licht te besturen voor de begeleider. Deze rolstoel is tevens zeer geschikt voor bijvoorbeeld pretparken, musea of andere uitstapjes en wordt ook veel gebruikt in zorginstellingen.

Een manuele rolstoel beweegt u zelf met de hand. Aan de wielen zijn speciale hoepels bevestigd waardoor u een goede grip heeft en uzelf gemakkelijk kunt voortbewegen. Op de meeste manuele modellen zitten ook handvatten om u te laten voortduwen. Sommige varianten zijn voorzien van een handige en comfortabele duwbeugel.

Beide soorten rijdende zitplaatsen zijn over het algemeen opvouwbaar. Met een simpele handeling klapt u hem in elkaar en legt u hem vervolgens bijvoorbeeld in de kofferbak van uw auto.

2. Binnenshuis, buitenshuis of sport?

De ene rolstoel is de andere natuurlijk niet. Zo zal men een licht model kiezen met een korte draaicirkel wanneer rolstoelen alleen binnenshuis gebruikt worden. Rolstoelen voor buitenshuis en over straat vergen wat meer comfort en een stabielere wegligging. Deze zijn zwaarder en grover, maar zijn ook in opvouwbare modellen te verkrijgen. Van alle types bestaat ook een uitvoering met een brede zit, extra stevig frame en massievere banden, dit zijn de zogenaamde Heavy Duty rolstoelen.

Bent u van plan om een sport te beoefenen vanuit dit hulpmiddel, dan is het raadzaam om te kiezen voor een model dat makkelijk en soepel met u meebeweegt. Deze types zijn vaak niet inklapbaar, maar wel uiterst wendbaar en licht. Wij raden het dan ook sterk aan om de specialisten van Scootplaza bij twijfel altijd eerst om advies te vragen.

3. Vergoeding vanuit PGB

Sinds 2007 is er de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet heeft als doel om mensen met een beperking weer zo snel mogelijk deel te kunnen laten nemen aan de samenleving. U kunt in het kader van de WMO een Persoonsgebonden Budget (PGB) aanvragen bij het loket van de WMO in het gemeentehuis van uw woonplaats. Met het PGB kunt u zelf de zorg inkopen die u nodig heeft.

4. Rolstoelen testen

Natuurlijk kunt u altijd diverse modellen bij ons testen in onze winkel in Amersfoort. Onze vakkundige adviseurs kunnen u helpen bij het vinden van een hulpmiddel dat geheel aan uw eisen en wensen voldoet.  

Contact met Scootplaza

Bent u op zoek naar een specifiek model of heeft u een aantal rolstoelen gezien op onze website waarin u geïnteresseerd bent? Neemt u dan gerust contact met ons op, om met een van onze deskundige adviseurs te spreken. Bel naar onze showroom in Amersfoort 033-4555444 of neem via de mail contact met ons op voor deskundig advies op maat.