Rolstoelen

Rolstoelen voor elk budget!

Rolstoel nodig? Dan bent u bij Scootplaza aan het juiste adres. Wij verkopen rolstoelen in allerlei soorten en maten, en proberen u altijd van vakkundig, passend advies te voorzien. Bent u op zoek naar een specifieke rolstoel? Wilt u een Rolstoel uitproberen? Scootplaza en het team van vakkundige specialisten staan voor u klaar om samen met u de beste keuze te maken!

Rolstoel assortiment

Rolstoelen zijn er in verschillende soorten en maten. Op basis van een goede inventarisatie van uw specifieke eisen en wensen valt er vaak al een deel van de rolstoelen af. Door te kijken naar de dagelijkse bezigheden waar de rolstoel u bij moet gaan ondersteunen, komt u al snel tot een lijst van eigenschappen waar de rolstoel aan moet voldoen. Bent u veel onderweg? Dan is bijvoorbeeld een opvouwbare rolstoel handig. Wilt u ook een sport beoefenen met uw rolstoel? Dan is het handig als de rolstoel heel licht is en soepel met u mee beweegt.

Bij Scootplaza kunt u terecht voor rolstoelen met verschillende eigenschappen, zoals:

Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte rolstoelen.

Rolstoelen aanschaffen? Enkele tips

Een rolstoel uitkiezen omdat uw lichaam het laat afweten, is niet gemakkelijk. Toch kan het gebruik van een rolstoel u weer veel vrijheid en onafhankelijk teruggeven. Wij vinden het daarom belangrijk dat u een rolstoel vindt die goed bij u past. Eentje waarmee u weer volwaardig kunt deelnemen aan het leven. Een geschikte rolstoel vinden vraagt een gedegen voorbereiding.
Wij zetten een aantal tips en aandachtspunten voor u op een rij:

1. Duwrolstoel of manuele rolstoel?

Een duwrolstoel, ook wel transportrolstoel zitten handvaten aan de achterzijde, waarmee iemand de rolstoel kan voortduwen. Deze rolstoelen zijn gemakkelijk wendbaar en licht te besturen voor de begeleider. Deze rolstoel is zeer geschikt voor bijvoorbeeld pretparken, musea of andere uitstapjes en wordt ook veel gebruikt in zorginstellingen.

Een manuele rolstoel beweegt u zelf met de hand. Aan de wielen zijn speciale hoepels bevestigd waardoor u een goede grip heeft en uzelf kunt voortbewegen. Op de meeste manuele rolstoelen zitten ook handvaten om u te laten voortduwen. Sommige rolstoelen zijn voorzien van een handige en comfortabele duwbeugel.

Beide soorten rolstoelen zijn over het algemeen opvouwbaar. Met een simpele handeling klapt u hem in elkaar en legt u hem in de kofferbak van de auto.

2. Binnenshuis, buitenshuis of sport?

De ene rolstoel is de andere niet. Zo zult u een licht model kiezen met een korte draaicirkel wanneer u de rolstoel alleen binnenshuis zult gebruiken. Een rolstoel voor buitenshuis en over straat vergt wat meer comfort en een stabielere wegligging. Deze zijn zwaarder en grover, maar zijn ook opvouwbaar te verkrijgen. Van alle rolstoelen bestaat ook een uitvoering met een brede zit, extra stevig frame en massievere banden, de zogenaamde heavy duty rolstoel.

Bent u van plan een sport te beoefenen vanuit de rolstoel, dan is het raadzaam om te kiezen voor een rolstoel die makkelijk en soepel met u meebeweegt. Deze zijn vaak niet inklapbaar, maar wel uiterst wendbaar en licht.

3. Vergoeding vanuit PGB

Sinds 2007 is er de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet heeft als doel om mensen met een beperking weer zo snel mogelijk deel te kunnen laten nemen aan de samenleving. U kunt in het kader van de WMO een Persoonsgebonden Budget (PGB) aanvragen bij het loket van de WMO in het gemeentehuis van uw woonplaats. Met het PGB kunt u zelf de zorg inkopen die u nodig heeft, zoals een rolstoel.

4. Rolstoel testen

Natuurlijk kunt u altijd een rolstoel bij ons testen in onze winkel in Amersfoort. Onze vakkundige adviseurs kunnen u helpen bij het vinden van een rolstoel die geheel aan uw eisen en wensen voldoet.  

Contact met Scootplaza

Bent u op zoek naar een specifieke rolstoel of heeft u een rolstoel gezien op onze website waarin u geïnteresseerd bent? En wist u dat wij ook ruim 250 gebruikte modellen in onze webwinkel hebben? Neemt u gerust contact met u op met een van onze deskundige adviseurs. Bel naar onze showroom in Amersfoort 033-4555444 of neem via de mail contact met ons op.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »