Scootmobiel Tweedehands

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1
Drive  Flame 3 Scootmobiel
Drive Flame 3 Scootmobiel
€1.995,00
Scootmobiel Shoprider 779XLS
Scootmobiel Shoprider 779XLS
€2.995,00
Scootmobiel Duo Twincat II
Scootmobiel Duo Twincat II
€3.995,00

Scootmobiel tweedehands kopen? Of kiest u toch voor een nieuw model? Lees alle informatie over de aanschaf van een scootmobiel, tweedehands of nieuw.

Een scootmobiel tweedehands of nieuw. Wat is de keuze?

Bij Scootplaza bieden wij u een uitgebreid assortiment nieuwe modellen, maar ook voor een tweedehands scootmobiel kunt u bij Scootplaza uitstekend terecht. Zowel een scootmobiel nieuw kopen als een scootmobiel tweedehands kopen heeft een aantal voor- en nadelen. De voordelen van een nieuw model zijn natuurlijk dat hij er goed uitziet, hij jaren mee zal gaan en dat er geen sporen van gebruik te vinden zijn. Wanneer u kiest voor een scootmobiel tweedehands, dan kiest u voor een model dat nog uitstekend functioneert, voor een fractie van de prijs van een nieuw type. Het nadeel hiervan is dat deze op termijn minder lang mee zal gaan. Daarnaast kunnen deze mobielen de nodige sporen van gebruik bevatten. Wel krijgt u bij zowel de tweedehands scootmobiel als de nieuwe scootmobiel garantie. Wat u moet kiezen? Dat is een keuze voor u zelf. Bij Scootplaza voorzien wij u natuurlijk graag van advies, zodat u altijd de juiste keuze maakt.

Of u nu een scootmobiel tweedehands of nieuw wilt kopen, deze aanschaf doet u niet zomaar. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuze gericht op úw wensen en behoeften. Om er zeker van te zijn dat u een variant kiest die het beste bij u past, hebben wij een aantal aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

1. Kiest u voor 3 of 4 wielen?

De scootmobielen met 3 wielen zijn wat lichter in gewicht, zijn extra wendbaar en hebben een zeer kleine draaicirkel. Dit model scootmobiel is handig om binnen te gebruiken of voor korte ritjes. 
De vier wieler is wat zwaarder en is hierdoor zeer stabiel. Dit type scootmobiel is ideaal voor langere buitenritten. De scootmobielen met 4 wielen liggen stevig op de weg en vangen hobbels en kuilen in de weg eenvoudig op.

2. Een vaste of opvouwbare scootmobiel?

Er zijn vaste en opvouwbare scootmobielen. Een opvouwbaar model is makkelijk in het gebruik. Dit soort scootmobielen kunt u eenvoudig inklappen en achterin de auto leggen. Dit is natuurlijk ideaal voor als u het hulpmiddel op vakantie mee wilt nemen of als u niet in staat bent om lange afstanden te lopen. Een vaste scootmobiel kiest u wanneer u minder goed ter been bent en meer afhankelijk van een scootmobiel. Een vaste scootmobiel is namelijk wat zwaarder en is daardoor extra stabiel. Daarnaast zijn vaste scootmobielen zeer eenvoudig te bedienen.

3. Kiest u voor een snelle of een wat tragere scootmobiel?

Gaat u de scootmobiel vooral gebruiken in en om het huis? Dan is een model met hoge snelheid niet gewenst. De maximum snelheid waar u in dit geval voor kiest zal variëren van 6 t/m 15 kilometer per uur. Wanneer u graag langere uitstapjes maakt en flinke stukken wilt rijden, dan is het verstandig om te kiezen voor een hogere maximum snelheid tot 22km per uur. Dit is te vergelijken met een fietser die flink doortrapt.

Wilt u uw scootmobiel tweedehands of nieuw testen?

Natuurlijk kunt u altijd een scootmobiel tweedehands of nieuw bij ons komen testen in onze winkel in Amersfoort. Onze vakkundige adviseurs kunnen u helpen bij het vinden van een scootmobiel die geheel aan uw eisen en wensen voldoet.

Contact

Heeft u vragen, wilt u een testrit maken op een scootmobiel, tweedehands of nieuw? Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak via [email protected] of via telefoonnummer 033-4555444.