Rollators - Groot Assortiment bij Scootplaza

Bent u niet meer zo stabiel en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het lopen? Dan zijn rollators een juiste keuze. Bij Scootplaza bieden wij een enorm assortiment rollators aan. Met een groot aanbod aan diverse hulpmiddelen is het misschien lastig om er eentje uit te kiezen die goed bij u past. Wij van Scootplaza helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Wij nemen rustig de tijd, zo kunnen we samen met u verschillende rollators vergelijken.

Binnen- of buitengebruik?

Voordat u een keuze kunt maken uit het ruime aanbod aan mogelijkheden, is het belangrijk om na te denken over hoe u dit hulpmiddel gaat gebruiken. Gaat u de rollator binnen of buiten gebruiken? Of wellicht wilt u hem wel binnen én buiten gebruiken. De verschillende eigenschappen van de rollators vergelijken is vooraf een goede start om te maken. Zo zijn er namelijk eigenschappen die wellicht beter of juist minder geschikt zijn voor het gebruik dat u voor ogen heeft. Daarom is het, voordat u het ruime assortiment bekijkt, handig om te weten hoe u het model wilt gaan gebruiken.

Rollators voor binnen

Kenmerkend voor hulpmiddelen die voor binnen bedoeld zijn, is dat het frame gemaakt is van een zeer lichtgewicht materiaal. Dit is zodat u zich binnenshuis gemakkelijk en zonder al te veel inspanning kunt bewegen. Bovendien zijn deze modellen voor binnen zeer wendbaar, waardoor u gemakkelijk zonder iets om te stoten behendig door uw woonkamer manoeuvreert. Alle kenmerken voor een binnen type op een rij:

 • Zeer licht frame
 • Handremmen
 • Geen zitje, wel mandje en dienblad
 • Uiterst wendbaar
 • Drie of vier kleinere wielen

Rollators voor buiten

Maakt u graag een ommetje? Heeft u vooral met deze langere loopafstanden extra steun nodig? Dan zijn de rollators voor buiten echt iets voor u. Deze types zijn ook zeer geschikt wanneer u ze zowel binnen als buiten wilt gaan gebruiken. Deze modellen beschikken uiteraard weer over andere eigenschappen dan de rollators die alleen geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. De kenmerken van de modellen voor buiten zijn als volgt:

 • Robuuster frame
 • Grotere wielen
 • Zitje waarop u onderweg eventjes kunt uitrusten
 • Handig mandje waarin u uw boodschappen eenvoudig kunt vervoeren

Verschillende soorten rollators, welke kiest u?

Wanneer u weet of u een variant voor binnen of toch een model voor buiten nodig heeft, zijn er binnen die categorieën verschillende soorten rollators. Uw keuze hangt hierbij van uw wensen en behoeften af. Om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te houden, zetten we de categorieën voor u op een rij.

1. Type lichtgewicht

Het voordeel van lichtgewicht binnen- of buiten rollators is dat hij heel handig mee te nemen is. Deze rollators wegen niet veel, dus u kunt hem zonder enige moeite de kofferbak van uw auto in tillen wanneer u hem graag meeneemt op reis. Daarnaast zijn deze soort rollators eenvoudig over kleine obstakels heen te tillen, hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de drempel van uw woning. Het nadeel van de lichtgewicht modellen is dat ze iets gevoeliger zijn voor oneffenheden op de weg.

2. Driewielrollators

Deze lichtgewicht rollators zijn met name zeer geschikt voor kleine ruimtes. Vandaar dat deze types bij uitstek geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. Dit model is zeer wendbaar en ook nog is licht van gewicht, maar ze hebben een stevig frame. De driewielrollator is een rollator die veelal in de goedkopere prijsklasse valt en kan net dat extra steuntje bieden dat u nodig heeft. 
De volgende kenmerken zijn typerend voor een driewielrollator:

 • Hij heeft drie wielen
 • Twee handremmen
 • De handgrepen zijn in hoogte verstelbaar
 • Beschikt over mandje en eventueel tasje
 • Op te vouwen tot plat pakketje

3. Heavy Duty Rollators

Heeft u een extra sterke rollator nodig, dan is het wellicht verstandig om een keuze te maken uit de Heavy Duty modellen. Deze zijn gemaakt voor ondersteuning van mensen met een hoger lichaamsgewicht. Kenmerken van deze rollator zijn:

 • Extra stevig frame
 • Extra breed zitje, gemaakt van zacht materiaal.
 • Het mandje hangt onder het zitje
 • Over het algemeen zijn de extra sterke wielen geschikt voor gebruik binnenshuis én buitenshuis.

4. Rollator en rolstoel in één

Scootplaza biedt ook een rollator die in een handomdraai om te zetten is in een reisrolstoel. Bent u aan de wandel en wordt u plotseling moe of krijgt u pijn? Dan zet u deze rollator gemakkelijk en zonder gereedschap om in een rolstoel. Deze rollator kenmerkt zich door de handvatten aan de achterzijde en de comfortabele rugleuning en voetensteunen.

Meer informatie over rollators

Heeft u een model gevonden in onze webshops? Of wilt u verschillende rollators vergelijken? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt ons bellen op 033-4555444 of u kunt ons een email sturen. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom in Amersfoort.