Thuasne

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

Thuasne

Thuasne heeft zich al sinds haar oprichting in 1847 gespecialiseerd in dunne elastische stoffen en heeft zich in de loop der jaren gericht op de productie van ortheses / braces, compressiemiddelen en thuishulpmiddelen. De onderneming is in Frankrijk uitgegroeid tot marktleider op het gebied van rugortheses / rugbraces. Door wereldwijd dochterondernemingen op te starten en tal van bedrijven over te nemen, is Thuasne inmiddels een wereldspeler van formaat.

Oprichting en omslag na eerste wereldoorlog

In 1847 richtte Auguste Cattaert, grootvader van Maurice Thuasne, in Saint-Etienne de onderneming "Cattaert et Compagnie" op, die gespecialiseerd was in de productie van banden. In 1900 won de onderneming de eerste prijs op de Wereldtentoonstelling in Parijs. Maurice Thuasne, die in 1914 aan het hoofd van de onderneming kwam, verandert tussen de twee oorlogen van koers naar de medische wereld. Deze strategische verandering blijkt essentieel te zijn voor de onafhankelijkheid. De merken Biflex en Néoplastex worden geregistreerd in 1932.

De jaren ‘50 tot ‘90

In het jaar 1956 ziet het eerste Thuasne logo het licht. Het merk Novélastic, aan de basis van het merk Thuasne Sport ontstaat in 1968. In 1981 wordt een nieuwe rugbrace, de Lombax, gelanceerd, wat het begin is van de verbreding en verdieping van het productassortiment. De eerste internationale dochteronderneming wordt opgericht in België in 1984. Het steunkousen gamma Venoflex wordt gelanceerd in 1992. Elizabeth Ducottet, de huidige algemeen voorzitter en CEO van de Groep, zet de ontwikkeling van het familiebedrijf en zijn internationalisering voort: Thuasne neemt het Duitse bedrijf Zimmermann over dat gespecialiseerd is in compressiemiddelen.

20 jaar ontwikkeling en internationale expansie

Van 1994 tot 2015 richt Thuasne dochterondernemingen op in Italië, Nederland, Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten, Hongarije, Slovakije, Zweden en Algerije. Ze opent een commercieel agentschap in Japan en neemt wereldwijd tal van bedrijven over: het Spaanse Perez-Prim, gespecialiseerd in orthopedische hulpmiddelen, het Nederlandse Vihome, gespecialiseerd in thuiszorg, het Duitse Thämert, gespecialiseerd in externe borstprotheses, het Zweedse Begat en Mediband, het Amerikaanse Townsend Design, gespecialiseerd in rigide ortheses en het Britse Orthotic Composites, gespecialiseerd in composiet materialen. Ze tekent bovendien een partnerschap met het Indisch bedrijf Tynor.

Vanaf 2015: op naar de toekomst

Thuasne opent in 2015 Agora, de vijfde vestiging van de Groep in Saint-Etienne, die de belichaming is van de moderniteit van de onderneming. Het logo wordt gemoderniseerd in combinatie met een nieuwe herkenbare “Thuasne blauwe” huisstijl. De recente ontwikkeling van Thuasne zet zich door in 2016 met de overname van Quinn Medical in de Verenigde Staten en de opening van verkoopplatformen in China. In 2017 viert de Groep haar 170ste verjaardag.

Vragen over een product?

Wij helpen u graag! Neem contact op via e-mail ([email protected]) of bel ons op 033 45 55 444. Onze specialisten helpen u graag verder en staan klaar om u passend te adviseren.