• Topro Olympos Rollator

Topro Olympos Rollator

De Topro Olympos Rollator is een perfecte rollator voor gebruik buitenshuis. De speciaal ontwikkelde grote (zachte) wielen bieden extra comfort op hobbelige wegen, drempels en kuilen.
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld, de volgende werkdag in huis!
Beschikbaarheid:
Op voorraad (4)
Reviews:
€379,00 .
Incl. btw

Topro Olympos rollator

 

De Topro Olympos rollator is een perfecte rollator voor gebruik buitenshuis. De speciaal ontwikkelde grote (zachte) wielen bieden extra comfort op hobbelige wegen, drempels en kuilen. Dit komt de veiligheid voor de gebruiker ten goede. Het frame van de rollator is extra breed uitgevoerd wat weer meer stabiliteit geeft voor de gebruiker. Dankzij het aluminium frame is ook deze rollator van het Noorse merk Topro een lichtgewicht rollator en weegt 9.1 kg.

 


Waarom de Topro Olympos?


• Speciaal ontworpen rollator voor buiten;
• Grote comfortwielen voor meer gebruiksgemak;
• Extra breed frame met meer stabiliteit.

 

Specificaties Medium

 • Gebruikerslengte: 150-195cm
 • Maximaal gebruikersgewicht: 150kg
 • Hoogte handgrepen: 76 -95 cm
 • Maximale lengte: 76 cm
 • Maximale breedte: 70,5 cm
 • Tussen de handgrepen: 48 cm
 • Zithoogte: 60 cm
 • Draaicirkel: 94 cm
 • Diameter voorwielen: 27,5 cm
 • Diameter achterwielen: 22,5 cm
 • Breedte wielen: 4,2 cm
 • Handgrepen: Anatomisch
 • Grijpafstand remhendel: 6,5 cm
 • Hoogte opgevouwen: 86 cm
 • Breedte opgevouwen: 29 cm
 • Lengte opgevouwen: 76 cm
 • Gewicht: 9,1kg

 

 

Stabiliteit en materialen

De TOPRO Olympos Rollator  Standaard Heeft een gecoat aluminium frame met kunststof koppelingen. Het kruisframe zorgt voor stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden. Dit zorgt ervoor dat ook wanneer u gaat zitten de Topro Olympos heel stabiel is, voor een optimale veiligheid. Door de grote soft wielen en flexibiliteit van de rollator blijft de stabiliteit gewaarborgd. De Topro Olympos is één van de stabielste en sterkste rollators op de markt.

 

Handvatten

De Topro Olympos Standaard heeft twee ergonomisch gevormde duwhandvatten. Ze geven u een goede grip en liggen heel comfortabel in de hand. Door zijn vorm wordt de druk over heel de hand verdeeld zodat u geen pijn krijgt tijdens langdurige gebruik. De handvatten zitten stevig vast op het frame. Aan de achterkant van de handvatten kan eventueel nog een ruggensteun worden vast geklikt.

 

Remmen

De twee handremmen van de Topro Olympos remmen gemakkelijk en direct. Om de rollator tot stilstand te brengen is weinig kracht nodig. De handrem heeft twee opties: door de hendel naar boven te trekken remt u en door de hendel naar beneden te drukken zet u hem op de parkeerstand. Het remmechanisme is compact en zeer stevig, hij heeft brede remblokken die met het wiel mee zijn gevormd voor een optimale remcapaciteit. Doordat de remblokken tegen de wielen komen remt de rollator. De rem is schuin gemaakt zodat hij meteen werkt als stootrand en voorkomt dat u ergens achter blijft steken.Naast het wiel zit een drempelhulp. Als u hier op stapt met uw voet gaat de voorkant omhoog zodat u grote obstakels gemakkelijk en veilig kunt nemen.

 

In- en uitklappen

Het inklappen van de TOPRO Olympos Rollator kan met één hand worden gedaan. U kunt dit heel gemakkelijk doen doen door de lus op het zitje naar boven te trekken. Door middel van zijn eigen gewicht klapt hij dicht. Hierna kan de rollator door middel van een eenvoudige sluitclip worden vergrendeld, zodat hij niet ongewild open kan klappen. Bij het openklappen haalt u de sluitclip los en drukt u de duwhandvatten weer naar de buitenkant en naar beneden. Doordat hij in de breedte inklapt blijft hij stevig en compact staan en kan hij zelfs rijden in ingeklapte vorm.

 

In hoogte verstellen

De duwhandvatten met handremmen zijn eenvoudig in hoogte te verstellen. Door de draaiknop open te draaien kunnen de duwhandvatten stapsgewijs met een aantal gestandaardiseerde lengtes, hoger of lager worden gezet. Wanneer de juiste lengte is bereikt moet de draaiknop weer dicht worden gedraaid om de handvatten vast te zetten. De duwhandvatten beschikken over een memory functie. Hiermee kan u de Topro Olympos op de juiste hoogte worden ingesteld zodat de duwhandvatten na het inklappen makkelijk terug in de juiste hoogte kunnen worden gezet.

 

De wielen

De voorwielen van de wielen TOPRO Olympos Rollator zijn groter dan de achterwielen. Voor hebben ze een diameter van 27,5 cm en achter van 22,5 cm. De slijtvaste banden zijn zacht maar zonder lucht zodat u nooit een lekke band krijgt. Door de grote zachte banden trilt hij bijna niet tijdens het rijden en rijdt hij moeiteloos over elk terrein.Ondanks zijn grote wielen stuurt hij heel gemakkelijk en nauwkeurig, wel merkt u dat de wielen meer grip hebben tijdens het sturen.

 

Hoe gebruik ik mijn rollator het best?

Voor u op pad gaat met de rollator
Test altijd de rollator voordat u deze aanschaft. Kunt u goed in de remmen knijpen en kunt u goed tussen de handvatten lopen? Zo ja, dan kunt u veilig op pad. Mits u zich ook veilig voelt met de rollator. De rollator dient op de juiste hoogte in gesteld te worden. Zo moeten de handvatten niet te hoog staan en niet te laag. U kunt de rollator goed instellen door de volgende vier stappen te volgen:

1. Ga tussen de handvatten van de rollator staan;
2. Houd uw armen langs uw lichaam;
3. Stel de handvatten in op de hoogte van de pols;
4. Loop een testrondje met de rollator;

 

De voordelen van Scootplaza

✔ Vaste lage prijzen zonder verborgen kosten
✔ Alle modellen op de website, tevens te bezichtigen en uit te proberen in onze showroom
✔ 2500m2 showroom, 7 dagen per week geopend van 09:00 tot 17:00 uur.
✔ Op werkdagen voor 17:00 besteld, de volgende werkdag in huis!
✔Meer dan 12 jaar ervaring
✔ Eigen werkplaats

Bij ScootPlaza is het ook mogelijk om uw bestelling op te halen in onze showroom in Amersfoort!


Voor meer informatie over de Topro Olympos rollator? Stuur ons een e-mail naar [email protected]

Super om bij Scootplaza geholpen te worden. Er wordt goed meegedacht en geadviseerd. Je kunt in alle rust alles uitproberen, zowel binnen als buiten. Er wordt goed naar de wensen van de klant geluisterd. TOP!!!

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen

Klantbeoordelingen

Stokvis

Super om bij Scootplaza geholpen te worden. Er wordt goed meegedacht en geadviseerd. Je kunt in alle rust alles uitproberen, zowel binnen als buiten. Er wordt goed naar de wensen van de klant geluisterd. TOP!!!

Je beoordeling toevoegen


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »