Elektrische Rolstoelen

Elektrische rolstoel kopen? Groot assortiment

Elektrische rolstoel nodig? Lees hieronder waar je op moet letten

U bent niet meer in staat te lopen, langere of kortere stukken en u bent op zoek naar een hulpmiddel. Dan is een elektrische rolstoel misschien iets voor u. U kiest voor een elektrische rolstoel wanneer u een scootmobiel te duur of te groot vindt en u niet afhankelijk wilt zijn van een begeleider in een rolstoel. Of wanneer dat gewoonweg niet meer gaat omdat u bijvoorbeeld een chronische spierziekte heeft.

Een elektrische rolstoel is dan een goed alternatief. U zit veilig en comfortabel en neemt hem gemakkelijk mee in de auto. Een elektrische rolstoel is eenvoudig in gebruik. Elke rolstoel heeft standaard een joystick besturing.
Om u te begeleiden naar de juiste keuze elektrische rolstoel, is het goed om alvorens u een keuze maakt een aantal factoren in uw achterhoofd te houden.

1. Voor binnen- of buitengebruik

De elektrische rolstoelen voor binnen zijn nog lichter en wendbaarder. Zij moeten gemakkelijk langs meubels en andere obstakels kunnen manoeuvreren. Ze zijn iets kleiner en hebben meestal vier kleinere wielen. Met slechts één hand rijdt u van a naar b. U kunt deze elektrische rolstoelen binnen handomdraai demonteren en meenemen in de auto.

Het verschil met elektrische rolstoelen voor buiten is dat zij een grotere accu hebben en u er dus langer plezier van kunt hebben zonder tussentijds opladen. Door verschil in wielgrootte ligt hij steviger en stabieler op de weg. De betere vering vangen de hobbels en kuilen voor u op. Deze elektrische rolstoelen hebben niet vier, maar zes wielen en ook de zitting is aangepast op langere ritten.

2. Elektrische rolstoel meenemen in de auto

Een elektrische rolstoel kunt u meenemen in praktisch elke auto. Sommige elektrische rolstoelen kunt u gemakkelijk demonteren en in delen in uw auto leggen. Andere modellen kunt u gedeeltelijk demonteren. U haalt onderdelen los, maar het wielgedeelte rijdt u met een oprijplaat de auto in. Afhankelijk van de grootte van uw auto kiest u het opvouwbare model.

3. PGB voor elektrische rolstoel

De elektrische rolstoel wordt vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het doel van deze wet is om burgers met een beperking zo goed mogelijk te laten meedoen in de samenleving. De wet wordt uitgevoerd door gemeenten in Nederland. Onder de WMO valt de PGB (Persoonsgebonden Budget). Hiermee kunt u zelf de zorg inkopen die u nodig heeft, dus in dit geval een elektrische rolstoel.

Om in aanmerking te komen voor een PGB, moet u zich melden bij de afdeling WMO in uw gemeentehuis. U wordt uitgenodigd voor een gesprek en op basis daarvan zal de gemeentemedewerker u een indicatie voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) verstrekken of niet. Dit gebeurt schriftelijk.

4. Aanbod elektrische rolstoelen

Heeft u ons assortiment in de webwinkel bekeken en is uw oog gevallen op een elektrische rolstoel? Wees welkom in onze showroom in Amersfoort en maak een proefrit. Of heeft u behoefte aan meer informatie en advies? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 033-4555444 of stuur een mail. 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »