Wetac

Geen producten gevonden...

Wetac Batterijen/Accu's scootmobiel & rolstoel

Wetac is specialist in batterijen en cyclische accu's voor o.a. scootmobielen en rolstoelen. ScootPlaza biedt batterijen aan van het merk Move. Zij produceren een hoge kwaliteit batterijen speciaal voor cyclisch gebruik in zowel Wetac AGM als GEL. Beide types batterijen zijn gesloten en onderhoudsvrij, en zijn geproduceerd onder strenge kwaliteitsnormen als ISO9001-2000, ISO140001-2004 en hebben een UL-Certificatie.

Wetac batterijen van scootmobielen/rolstoelen

Het grootste verschil in Wetac AGM en GEL batterijen zit in de manier van opslag van het zuur. Beide typen gebruiken dezelfde plaatopbouw en constructie alleen zit er in het geval van een AGM een glasvezelmat tussen de positieve en negatieve platen waarin het zuur opgeslagen is en bij een GEL is het zuur opgeslagen in een gel-vorm. Dit heeft een vaseline-achtig voorkomen. Door het zuur op deze manier op te slaan en de speciale ventielen die bovenop iedere cel zit kunnen de batterijen onderhoudsvrij zijn. Er hoeft dus nooit gedemineraliseerd water te worden toegevoegd. Maak deze batterijen nooit open!

Vragen over een batterij voor uw scootmobiel of electrische rolstoel? Wij helpen u graag! Bel 033 4555 444 of mail naar [email protected]

Wetac AGM en Gel - de verschillen 

Wanneer we gaan kijken naar de verschillen die van toepassing zijn op het gebied van mobiliteit als gebruikt in uw scootmobiel of electrische rolstoel zijn hier de belangrijkste verschillen :

  • Wetac AGM batterijen hebben iets meer capaciteit in dezelfde maatvoering als een GEL accu. Voorbeeld hiervan is een MPA85-12 is een AGM en heeft een capaciteit van 85Ah/C20. In dezelfde maatvoering bieden we ook een GEL versie aan en dat is de MPG78-12, dezelfde maat qua grootte maar 78Ah/C20.

 

  • AGM batterijen kunnen minder vaak worden geladen en ontladen als een GEL batterij, dat wil zeggen dat een GEL batterij langer mee zal gaan als een AGM wanneer correct behandeld.

Maakt u veel gebruik van uw electrische rolstoel of scootmobiel? Kies dan voor een GEL batterij!

Wij adviseren dan ook voor mensen die veel gebruik maken van hun middel, dagelijks danwel enkele malen per week, ook aan om GEL batterijen te laten installeren. Wanneer u een lichte gebruiker bent of graag nog iets meer reikwijdte wil adviseren wij AGM batterijen. Dit geldt dan voornamelijk voor de kleine- en midsize middelen.

Het zal u wellicht opvallen dat wij vanaf een 25Ah/C20 een Wetac GEL batterij aanbieden en de kleinere typen batterijen alleen in Wetac AGM aanbieden, de rede wat wij dit doen zit in het feit dat de prijs van een kleine GEL batterij relatief zeer hoog is en de capaciteit lager als gewenst. Hiermee kunt u dus minder ver rijden en bij een kleine scooter passen automatisch al kleinere batterijen waarvan de reikwijdte al minder is. U moet de batterijen in uw mobiel zien als de brandstoftank in uw auto ; naarmate de tank kleiner wordt uw actieradius ook minder hoog

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »