Wat zijn de beste banden voor mijn scootmobiel?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat zijn de beste banden voor mijn scootmobiel?

Banden voor uw scootmobiel koopt u niet iedere dag. U staat voor de vraag welke soort banden u moet kiezen. Om daar achter te komen moet u rekening houden met een aantal factoren. Over het algemeen zijn er twee soorten banden voor scootmobiels. Wij leggen u uit welke dat zijn en waarvoor zij geschikt zijn. Na het lezen van deze blog weet u welke banden u het beste kunt aanschaffen.

Uw scootmobiel moet in perfecte staat zijn. Daarvoor is goed onderhoud essentieel. Bij het onderhoud horen ook de banden. Is uw scootmobiel toe aan nieuwe banden? De keuze is eigenlijk heel overzichtelijk. Er zijn twee soorten banden: u kiest voor massieve banden of voor luchtbanden. Welke u kiest hangt uiteindelijk af van een aantal factoren. In deze blog leggen we u uit wat het verschil is tussen beide banden en waar u op moet letten bij de aanschaf van nieuwe banden.

Onderhoud huidige banden

Bent u veel op pad en worden uw banden intensief gebruikt? Om zo lang mogelijk van uw banden te genieten, moet u ze regelmatig controleren en eventueel oppompen. Na verloop van tijd verliezen de banden lucht, waardoor de accu harder moet werken om vooruit te komen. Deze zal dus eerder leeg zijn. Met goed opgepompte banden is de actieradius hoger. Bovendien rijdt u lekkerder met de juiste bandenspanning en pakt u de bochten soepeler.

Pleegt u geen onderhoud aan de banden, dan slijten zij op een verkeerde manier. Scheurtjes kunnen ontstaan en de kans op een lekke band is groot. Versleten banden produceren bandenlawaai. Dit veroorzaakt overlast voor u als scootmobiel gebruiker, maar ook voor omgeving. Bent u niet zeker of u nieuwe banden nodig heeft? Laat er dan even een deskundige naar kijken. Wellicht hoeft alleen de binnenband vervangen te worden.

Luchtbanden en massieve banden, wat is het verschil?

Zijn uw banden echt toe aan vervanging, dan heeft u keuze uit massieve banden of luchtbanden.

  • De lucht in de banden zorgt voor meer vering en comfort. Fijn als u langere stukken moet rijden of regelmatig onverharde wegen tegenkomt. We hadden het al even eerder over de bandenspanning. Luchtbanden kunnen niet alleen te zacht zijn, maar u kunt ze ook te hard oppompen. Op de band zelf kunt u zien wat de juiste spanning is van uw band.

U kunt deze banden lekbestendig laten maken.

  • Massieve banden. Hierin zit geen lucht en zijn gemaakt van massief rubber. Voordeel van deze banden is dat ze niet lek kunnen gaan. Deze banden hoeft u niet op te pompen, maar zijn net als luchtbanden onderhevig aan slijtage. Houdt u dit goed in de gaten. U kunt aan het profiel zien of de banden versleten zijn.

Welke banden kies ik?

Of u luchtbanden of massieve banden kiest hangt er vanaf waar u het meeste waarde aan hecht. Is uw wekelijkse rit nar uw kleinzoon lang en over onverharde wegen? Dan zijn luchtbanden de beste banden voor u. Tijdens de lange rit ervaart u meer rijcomfort dan met massieve banden. Deze zijn harder en zorgen voor minder vering. Massieve banden kiest u bijvoorbeeld als u minder vaak buiten komt en vooral binnen rijdt.

Scootplaza en banden

Misschien komt u er zelf niet uit of heeft u nog vragen. Neemt u gerust contact met ons op. Eén van onze deskundige adviseurs staat u graag te woord. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »