Scootmobiels vergelijken: waar moet u op letten?

  • Geplaatst op
  • 0
Scootmobiels vergelijken: waar moet u op letten?

Waar moet u op letten als u scootmobiels gaat vergelijken? Wij hebben een aandachtspunten op een rij gezet en een simpel stappenplan naar uw toekomstige nieuwe scootmobiel.

Bent u toe aan een nieuwe scootmobiel of moet de oude worden vervangen? Dan is het verstandig om u eerst goed voor te bereiden voordat u overgaat op de aanschaf van een scootmobiel. Er zijn heel veel verschillende scootmobiels waaruit u kunt kiezen, maar niet alle scootmobiels zijn voor u geschikt.

Een scootmobiel kiezen doet u alleen als uw mobiliteit achteruit gaat en u niet afhankelijk wilt zijn van anderen. Geen leuk moment. Scootplaza helpt u met het maken van de beste keuze. Hieronder vindt u een duidelijk overzicht van waar u op moet letten als u scootmobiels gaat vergelijken.

Eerst scootmobiels kiezen, dan vergelijken

U wilt meteen gaan vergelijken? Wacht nog heel even, stel uzelf eerst een aantal vragen. Waar let u op als u een scootmobiel koopt? En stel dat u een aantal scootmobiels heeft gezien die uw interesse hebben gewekt, waar let u dan op bij het vergelijken? Vraag uzelf eerst af aan welke eis of eisen uw scootmobiel moet voldoen. Wat wilt u ermee gaan doen en welke eigenschappen zijn voor u belangrijk.

1. Binnen rijden of buiten rijden

U begint dan met voor uzelf bepalen of u de scootmobiel vooral binnen of buiten gaat gebruiken. Het verschil zit hem met name in het gewicht en dus de stabiliteit van de scootmobiel. De modellen voor binnen zijn lichter in gewicht en wendbaarder. Scootmobiels voor buiten liggen wat zwaarder op de weg, maar daardoor zijn ze wel beter geschikt voor hobbels en kuilen in de weg.

2. Opvouwbaar of vast model

Vindt u het belangrijker om een opvouwbaar of vast model te kiezen?

  • Een opvouwbare scootmobiel is lichter in gewicht, zodat u niet uw rug bezeert bij het in- en uitladen van de kofferbak. Bovendien is hij wendbaarder, waardoor u er gemakkelijker mee binnenshuis manoeuvreert.
  • De vaste scootmobiel is vaak wat zwaarder, groter en robuuster. Deze koopt u wanneer u van plan bent langere afstanden af te leggen.

3. Snelheid

Speelt snelheid een belangrijke rol in uw keuze? Zoekt u een scootmobiel voor langere afstanden dan zal de maximale snelheid ook hoger liggen. Net als de actieradius. Dat houdt in dat u met scootmobiel voor buiten langer met een volle accu doet dan met een scootmobiel voor binnen. Daar ligt de actieradius lager. Scootmobiels voor buiten gaan zo’n 22 kilometer per uur, wat te vergelijken is met een fietser die stevig doortrapt. Uiteraard kunt u er ook langzamer mee rijden.

De lichtere en opvouwbare modellen gaan minder snel. Zij gaan maximum 6 km per uur.

4. De prijs

Wij hebben scootmobiels uit alle prijsklassen. Er zit gegarandeerd een scootmobiel bij die binnen uw budget valt. Denkt u vast na over wat u maximaal wilt besteden aan uw scootmobiel. Is uw budget niet zo toereikend dat u zich een nieuwe scootmobiel kunt veroorloven? Dan hebben wij een ruim assortiment tweedehands modellen. Deze zijn net zo veilig en comfortabel als de nieuwe modellen.

De eerste selectie

U weet inmiddels waar uw toekomstige scootmobiel aan moet voldoen. Voor de een is snelheid een belangrijke factor, voor de ander de prijs. Nadat u aan de hand van bovenstaande informatie een beetje hebt kunnen bepalen waar uw wensen en behoefte liggen, gaan we over op het vergelijken. Dit doet u in drie simpele stappen:

Stap 1: nieuwe of tweedehands scootmobiel?

Kijkt u daarvoor gerust rond op de website van Scootplaza. In het menu links van het scherm kunt u aangeven of u een nieuwe scootmobiel of tweedehands scootmobiel zoekt. Daarmee maakt u al meteen een eerste keuze voor een bepaalde groep scootmobiels.

Stap 2: laat u informeren

Bekijk op uw gemak de foto’s en lees rustig de informatie die erbij staat. Overleg desnoods met mensen uit uw omgeving. Zij denken met u mee en kunnen u wellicht helpen.

Stap 3: vraag om extra informatie

Heeft u na het lezen toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Onze professionele medewerkers vertellen u graag meer over de scootmobiels.

Of zit er één of meerdere scootmobiels bij die uw aandacht hebben getrokken? Komen zij ook nog overeen met uw wensen? Dan nodigen wij u van harte uit in onze showroom in Amersfoort. Hier kunt u de scootmobiels zien en proberen. Maakt u gerust een testrit met de gekozen scootmobiels en ervaar welke het beste bij u past.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.