Hoe werkt een opvouwbare scootmobiel?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe werkt een opvouwbare scootmobiel?

Wilt u het verschil weten tussen een opvouwbare scootmobiel en een demontabele scootmobiel? In deze blog leest u er alles over. Na het lezen bent u weer een stapje dichterbij uw aankoop.

Wanneer u niet meer zo stabiel bent of geen langere afstanden meer kunt lopen, bent u misschien toe aan een scootmobiel. Deze biedt u weer mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid. U hoeft niet meer afhankelijk te zijn van familie of kennissen. Bovendien bepaalt u met een scootmobiel zelf waar naartoe en wanneer u op pad gaat.

Pakt u regelmatig de auto, openbaar vervoer of vliegtuig? Misschien is dan een opvouwbare of demontabele scootmobiel iets voor u. Dit is een uitkomst voor iedereen die er graag op uit trekt of regelmatig reist. Een weekendje weg, een bezoek aan een museum, een vakantie in het buitenland: u bent altijd en overal mobiel met een opvouwbare scootmobiel.

Verschil opvouwbare scootmobiel en demontabele scootmobiel

Opvouwbare scootmobiel

Een vouwmobiel klapt u in één handbeweging in elkaar en legt u in de kofferbak. Zeer handig als u regelmatig met de auto op pad gaat voor bijvoorbeeld uw wekelijkse wandeling in het bos of dagelijkse boodschappen bij de supermarkt. Voordelen voor een opvouwbare scootmobiel zijn:

  • Binnen enkele seconden in- en uitklapbaar
  • Licht in gewicht
  • Zeer wendbaar

Bovendien is een opvouwbare scootmobiel zeer compact en past hij zelfs in een grotere koffer. Hij kan zo mee het openbaar vervoer of vliegtuig in. Hij kent een kleine draaicirkel en manoeuvreert behendig tussen krappe ruimtes door. Ideaal voor uw vakantieverblijf, een dagje winkelen of bezoek aan een museum.

Demontabele scootmobiel

Het in en uit elkaar halen van de demontabele scootmobiel vereist iets meer tijd, maar het blijft een eenvoudig klusje. Deze koopt u wanneer u wat verder van huis reist en minder regelmatig. Bijvoorbeeld voor een uitje of vakantie. Voordelen van een demontabele scootmobiel zijn:

  • Te demonteren tot klein pakket
  • U kunt de afzonderlijke delen verspreid vervoeren in de auto.

Een demontabele scootmobiel ligt wat steviger op de weg, maar heeft meerdere onderdelen die ieder een behoorlijk gewicht hebben. U kunt kiezen voor extra’s als massieve wielen, een zwaardere accu voor een hogere actieradius en zadelveerpen.

Deskundig advies bij Scootplaza

Weet u niet precies welke scootmobiel het beste bij uw wensen en behoeften past? Neemt u dan gerust contact op met een van onze deskundige adviseurs. Of kom naar de showroom in Amersfoort. U kunt vrijblijvend een proefrit maken op de scootmobiels om te ervaren welke u het meest comfortabel en prettigst vindt.

Heeft u wel eens gedacht aan een tweedehands opvouwbare scootmobiel? In onze webshop vindt u een ruim aanbod gebruikte modellen, zowel opvouwbare als demontabele scootmobiels.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »