Hoe werkt een demontabele scootmobiel?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe werkt een demontabele scootmobiel?

Heeft u een scootmobiel nodig en gaat u graag op pad? Dan is een demontabele scootmobiel misschien iets voor u. De onderdelen van de scootmobiel legt u zonder moeite in de kofferbak van uw auto of checkt u in op het vliegveld wanneer u op vakantie gaat. Ideaal voor dagjes uit, vakanties of weekendjes weg. Lees in deze blog over de voordelen van een demontabele scootmobiel.

Bent u minder mobiel en heeft u een scootmobiel nodig om u te verplaatsen? En trekt u er ook graag op uit met de auto? Met een demontabele scootmobiel kunt u echt overal naartoe. U neemt hem gemakkelijk mee in de auto, op vakantie, een weekendje weg of een dagje winkelen. In een handomdraai legt u de losse onderdelen in de kofferbak van uw auto en op de plaats van bestemming zet u in een mum van tijd de scootmobiel weer in elkaar.


In deze blog leggen wij uit hoe een demontabele scootmobiel werkt en wat het verschil is tussen een opvouwbare scootmobiel en een demontabele scootmobiel. Er zijn een aantal factoren die uw keuze kunnen beïnvloeden. Daarom zetten wij alle punten waarop u moet letten bij de aanschaf van een demontabele scootmobiel voor u op een rij. Zo zult u gegarandeerd de juiste keuze maken en binnenkort kunnen genieten van uw ritjes op de scootmobiel.

Wat is het verschil tussen een demontabele en opvouwbare scootmobiel?

Een scootmobiel koopt u niet zomaar, daarom is het belangrijk u van tevoren goed te oriënteren op de mogelijkheden. Als eerste is het goed om te weten wat het verschil is tussen een opvouwbare scootmobiel en een demontabele scootmobiel. Ze kunnen immers allebei mee in de auto en geven u allebei een stukje meer vrijheid. U kiest voor een demontabele scootmobiel wanneer u echt dagjes weg wilt en de scootmobiel wilt meenemen in de auto of wellicht in het vliegtuig. Hij is vooral voor gebruik buitenshuis. De opvouwbare scootmobiel heeft een beperkte ruimte voor de accu, dus is deze vooral geschikt voor de kortere afstanden. Wanneer u bijvoorbeeld weinig bergruimte heeft, kiest u voor een opvouwbare scootmobiel.


Een demontabele scootmobiel is uiterst licht in gewicht, maar staat stevig op het wegdek. Hij is zeer wendbaar en neemt moeiteloos bochten, hobbels en heuvels. Hij manoeuvreert behendig door winkelstraten en u kunt zich overal vrij bewegen. Hij doet in kwaliteit niet onder aan een vaste scootmobiel. De demontabele scootmobiel rijdt over het algemeen comfortabeler dan een opvouwbare scootmobiel.

Gemakkelijk te demonteren

Een demontabele schootmobiel bestaat uit lichte, afzonderlijke onderdelen. Het onderstel, de voorwielen, de zitting, de accu en het mandje zijn de grootste onderdelen. Het zwaarste onderdeel kan zo’n 25 kilo wegen. Dit kan betekenen dat u hulp nodig hebt bij het in- en uitladen van de auto. De andere onderdelen zijn zo licht mogelijk gehouden en haalt u moeiteloos uit de kofferbak.

De voordelen

Het grootste voordeel is natuurlijk uw vrijheid. U kunt gaan en staan waar u wilt met een demontabele scootmobiel. U bent niet meer afhankelijk van derden en bepaalt zelf met wie en waarheen het uitstapje gaat. We zetten alle voordelen nog even op een rijtje:

- U kunt gaan en staan waar u wilt
- De scootmobiel kan mee op vakantie
- Het demonteren is niet ingewikkeld
- De ergonomische zithouding
- Op de meeste demontabele scootmobiels kunt u twee accu’s aansluiten


Nadelen kunnen zijn:
- Sommige onderdelen kunnen wat zwaar zijn
- U hebt enig inzicht nodig om de onderdelen te monteren

Scootplaza en demontabele scootmobiels

Bent u van plan een demontabele scootmobiel aan te schaffen? Laat u dan goed voorlichten door een deskundige medewerker. Scootplaza heeft enkele demontabele scootmobiels in het assortiment. Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »